Afzuigkanaal reiniging

 

Snel

R

Secuur

}

24/7 service

085-0654757

Afzuigkap en -kanaal reinigen door een expert

Uw afzuigkap en -kanaal laten reinigen door een professioneel bedrijf doet u om verschillende redenen. De allerbelangrijkste is wel brandveiligheid. Brand in de keuken kan makkelijk doorslaan in het afzuigkanaal, omdat de vervuiling ideale brandstof is om vuur in korte tijd snel te verspreiden. Verzekeringsmaatschappijen eisen ook een periodieke schoonmaak van uw afzuigkanaal om een eventuele brandverzekering uit te keren. Wegvet, Afzuigkanaal Reiniging, heeft de benodigde gereedschappen om aan te tonen dat uw kanaal daadwerkelijk brandveilig is. Wij reinigen het afzuigkanaal zo grondig, dat er aantoonbaar een maximale vetophoping van 200 micrometer – minder dan de dikte van een mensenhaar – is, tevens een eis van de verzekering.

s

Voorkom brand in de keuken

Afzuigkanaal reiniging
Afzuigkanaal reiniging

Voordelen schoon afzuigkanaal

Naast brandveiligheid biedt een schoon afzuigkanaal nog meer voordelen. Zo krijgt u gezondere werknemers, want koken met een vervuild afzuigkanaal veroorzaakt namelijk een verhoogde concentratie fijnstof die schadelijk is voor de gezondheid. Dat kan een hoger ziekteverzuim tot gevolg hebben. Wegvet, Afzuigkanaal Reiniging, meet de luchtstroom in het afzuigkanaal voor en na, waardoor duidelijk wordt waarmee het percentage in de afzuigcapaciteit toeneemt. Doordat de hoeveelheid fijnstof in de keuken sterk vermindert bespaart u ook op energiekosten. Bij een vervuild afzuigkanaal heeft de ventilator namelijk extra veel weerstand, hetgeen leidt tot een hoog energieverbruik.

Werkwijze afzuigkanaal reinigen

Het proces bij de reiniging van een afzuigkap en -kanaal verloopt als volgt:

U

Inspectie

Wegvet, Afzuigkanaal Reiniging, stelt eerst de vervuiling en afzuigcapaciteit van het afzuigsysteem vast. Met een luchthoeveelheidsmeter meten we de afzuigcapaciteit. Ook wordt de dikte van het aangeslagen vet op de wand van het afzuigkanaal gemeten, om aan te tonen hoe brandgevaarlijk de vetlaag is – het vet verspreidt namelijk al vuur vanaf 0,2 millimeter. Vervolgens gaat er een inspectiecamera door het afzuigkanaal. De beelden vergelijken we met de inspectiebeelden van het eindresultaat.

Reiniging

De reiniging vindt doorgaans plaats wanneer er niemand aan het werk is. We schermen eerst alle keukenapparatuur af, waarna de ventilatoren worden gedemonteerd en ingespoten met een vetoplossend middel. Intussen brengen we in het afzuigkanaal enkele toegangsluiken aan om de bereikbaarheid te realiseren. Met een daarvoor bestemde machine reinigen we vervolgens het afzuigkanaal met een vetoplossend middel. Hierna kan de dampkap worden gereinigd. De ventilatoren worden vervolgens terug gemonteerd.

l

Eindcontrole

Na de reiniging meten we de afzuigcapaciteit opnieuw. De camera gaat nogmaals door het kanaal om te controleren of alles daadwerkelijk gereinigd en brandveilig is. Het beeldmateriaal ontvangt u op een USB-stick met bijbehorend inspectierapport.

Zutphen

Arnhem

Enschede

Hengelo

Uw afzuigkap kanaal, afzuigsysteem ventilatie of dampkap laten reinigen?

Neem dan contact op met Wegvet, Afzuigkanaal Reiniging! Wij komen in heel regio Zutphen, Doetinchem, Arnhem, Enschede en Hengelo.

Wegvet

KvK: 66493714
BTW: 856578630B01

Meer weten over onze diensten?
Vul uw gegevens in en ontvang onze gratis brochure.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
gtag('config', 'AW-829343855');